Vi öppnar antikaffär utanför Rom, Italien
 

Den 23 februari i år slogs dörrarna upp till La Contessa Arreda en antikaffär i Albano som ligger 25km utanför Rom, Italien.

Butikens lokaler är från 1600-talet, med golv som härstammar ända tillbaka till romartiden då det låg ett stort Fort på samma plats. Lokalen har stått tom i över 40 år och tidigare låg det ett företag för vinproduktion här.
Så innan det kunde bli antikaffär var det mycket jobb med att röja ut gammalt bråte och vintunnor. Det byggdes även ett nytt badrum, och teglet som användes till väggarna är original från 1600-talet som låg och ”skräpade”.

Butiken drivs av Italienarna Claudio Marchesi, Giovanni Fallo och Svenska Andreas Bruzelius Berger. Claudios specialitet är att renovera möbler med gamla metoder och han har falköga för dolda möbelskatter. Giovanni är administratör, problemlösare och har stort kontaktnät i Rom, medan Andreas är mer bekant med den Svenska antikmarknaden samt sköter hemsida och andra sociala medier samt är länken mellan Sverige/Italien.

Tanken är bl.a. att exportera Svenska möbler till Italien. Där man till skillnad från Sverige och svenskar gillar lite tyngre mörka möbler som tex 1800-tals Chiffonier i mahogny etc. Sen är tanken även att importera in Italienska modernare möbler till Sverige. Att även åta sig hela inredningsuppdrag är tanken på sikt.

http://www.facebook.com/lacontessa.arreda

www.lacontessaarreda.com

 

You must be logged in to post a comment.

© Copyright Andreas Bruzelius Berger