Tapet – Young Ladies JournalExempelbild

Min fascination för svunna tiders elegans och flärd har gjort att jag tagit fram en tapet med modebild från senare halvan av 1800-talet.
Det var kring denna tiden som enskilda modeskapare började bli kända såsom grundaren av Haute Couturen, Charles Fredrick Worth, och som fick sitt genombrott då han fick göra kläder till Kejsarinnan Josephine. Innan dess hade inte personen bakom plagget varit så viktig eller tongivande för plagget i sig.
Trots att kameran vid denna tid inte användes för fotografering av mode fanns det en stor produktion av modebilder i tidningarna. De tecknades helt och hållet ofta med stor detaljrikedom. Oftast är bilderna signerade också vilket jag tycker gör dem extra intressanta. Det fanns gott om modemagasin i både Europa och USA och några var bl.a. Young Ladies Journal, Godey´s, Journal des Demoiselles och Petit Courrier des Dames bland många många andra.

Hur beställer jag?

Beställ tapeten genom att maila mig andreas@bruzeliusberger.se

Pris: 595:-/m2. För frakt inom Sverige tillkommer 99:-

Förskottsbetalas genom faktura till Bankgiro 6101-638

Fakta om tapeterna

Måttbeställ för att passa till din vägg.

Att tänka på: Höjd och bredd måste förhålla sig till varandra för att motivet ska få rätt proportioner. Detta kan vi hjälpa dig med när du beställer.

Uppsättning:

  • Fototapeten är tillverkad av non-woven ett slitstarkt material som är enkelt att montera.

Vid uppsättning limmas väggen istället för tapeten vilket underlättar uppsättningen. Tapeterna är också ljusäkta och tvättbara för lång hållbarhet.

Utförliga uppsättningsanvisningar medföljer varje motiv och varje tapetvåd är markerad med skärmärken och beskriver i vilken ordning våderna ska sättas upp.

Limrekommendation:

  • NonWoven lim.
  • Vävlim med < 20% torrhalt.

Tapeterna kan fås i önskad storlek. Minsta beställning är 2kvm.

 

 

 

© Copyright Andreas Bruzelius Berger